אורי זלינסקי
מקליט שטח לקולנוע וטלוויזיה
תוכלי לספר לנו קצת על מה שעשית מאז שסיימת את הלימודים ?
איפה עבדת/עובד ואיך נראה היום הטיפוסי שלך ?
כיום אני עובד כמקליט שטח לתעשיית הקולנוע והטלווזיה. עבדתי על כ120 הפקות מאז שהתחלתי לעבוד במקצוע, בניהן סדרות רשת, סרטים קצרים, פרסומות, סרטים דוקומנטריים, ושישה סרטי פיצ'ר באורך מלא.
אין לי יום טיפוסי בדיוק,
זה אחד הדברים שאני אוהב במקצוע שלי, כל הפקה היא שונה ואתה תמיד צריך להיות מוכן לאלתר בהתאם לסיטואציה, הרבה התעסקות עם אנשים ודברים שקשורים לקולנוע ותמונה, וההבנה שאני הבן אדם שאחראי לכל הסאונד בתוצר הסופי.
באיזה מסלול למדת ?
מסלול הנדסאים 2017-2020
איך המכללה עזרה לך להשיג את המטרות המקצועיות שלך?
כיום אני עובד כמקליט שטח לתעשיית הקולנוע והטלווזיה.
עבדתי על כ120 הפקות מאז שהתחלתי לעבוד במקצוע, בניהן סדרות רשת, סרטים קצרים, פרסומות, סרטים דוקומנטריים, ושישה סרטי פיצ'ר באורך מלא. אין לי יום טיפוסי בדיוק, זה אחד הדברים שאני אוהב במקצוע שלי, כל הפקה היא שונה ואתה תמיד צריך להיות מוכן לאלתר בהתאם לסיטואציה, הרבה התעסקות עם אנשים ודברים שקשורים לקולנוע ותמונה, וההבנה שאני הבן אדם שאחראי לכל הסאונד בתוצר הסופי.
מה היו השיעורים האהובים עליך ?
שיעורי שולחנות בקרה עם נעם היו אחד הדברים שיותר עזרו לי להבין את המקצוע מבחינה טכנית.
במקום להיות סאונדמן שצריך ללמוד מיקסרים אינדיבידואלים וכל פעם להבין סכמת ערוץ מחדש, אני יודע להתנהל מול מיקסר כמו שאני יודע להתנהל מול רכב, כל אחד שונה בצורה שהוא מורכב, אבל היסודות זהים.
שיעורי עיצוב סאונד היו בין הדברים היותר מעניינים מבחינה תיאורטית שעברתי במכללה, הרבה דעות שונות של מרצים לגבי דרכי עבודה, גישות עבודה, והסבר פרקטי על איך דברים מתנהלים בתעשייה.
כמובן שהיו גם סדנאות ההפקה בשנה הראשונה, שיעורי פרו טולס עם אלכס פלדמן ואשד אטרה, ועוד ועוד.
תן לנו משפט אחד שאתה הכי זוכר מהמרצים וציין גם את שם המרצה
יואב גרא – "פסססט"
ינאי ספרני – "בוא חמוד"
ראובן שפירא – "מה אנחנו בעצם עושים במקצוע שלנו ?
מה התהליך שאנחנו עוברים כל פעם שלהקה עולה על במה או באה להקליט באולפן?
Balance, איזון, אנחנו יוצרים איזון דרך העבודה שלנו, איך שדברים צריכים להישמע בצורה הכי נכונה ומדויקת שיש"
יש לך עצה לסטודנטים עתידיים ?
אל תהיו מקובעים. התחום הזה מאוד עשיר, לא הכל מצטמצם להגברה והפקה, לא חסרים אנשים שיושבים עם כרטיס קול ועותק חינמי של תוכנת הקלטה והם "מפיקים", ואין שום דבר רע בזה, ומצד שני אין הרבה מקליטי שטח, או מעצבים אקוסטיים, או עורכי סאונד למשחקי מחשב, או אנשים שמתכננים מערכות שמע לאופנועים, ולהיות פתוח לרעיונות ותחומים מעניינים יכול לתת לך את האפשרות להגיע לתחום שלא חשבת שבכלל קיים, ואתה מתחבר אליו הרבה יותר ממה שחשבת.